Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Home    //    Over ons    //    Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Sociaal ondernemen past bij de filosofie en werkwijze van Coppens Schilderwerken. Wij zijn een mensenbedrijf en trots op onze mensen. Zij zijn diegenen die Coppens Schilderwerken mogelijk maken en onze opdrachtgevers tevreden stellen. Wij willen iedereen, juist ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans geven om bij ons te werken en leren. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan de ervaringen van zij-instromers Sharif Aqeli en Marcha van der Waals.

“Sinds kort werk ik bij Coppens Schilderwerken. Ik heb eigenlijk een horeca-achtergrond, maar wilde iets anders. Ik heb toen een snelcursus schilderen gevolgd. Na het afronden van de cursus kon ik bij een ander schildersbedrijf beginnen. Ik heb daar niet lang gewerkt, omdat ik er alleen maar voorbereidende werkzaamheden mocht doen. Wassen en schuren. Bij Coppens krijg ik de ruimte om te schilderen en het vak te leren. Daar ben ik erg dankbaar voor.

 

Ik voel me hier thuis. Je werkt hier echt samen met collega’s. Er is geen verschil, iedereen hoort erbij en telt mee.

 

Coppens is een fijn bedrijf en zijn goed voor hun mensen. Dat hoor ik ook in de regio en van collega’s terug: ‘Als je bij Coppens zit, dan zit je goed’. Ik hoef maar te bellen of iets te vragen en ze regelen het direct voor mij. Afspraken komen ze ook altijd na.”

Sharif Aqeli (September 2019)

“Ik werk nu ruim een jaar bij Coppens, ik ben wat later het schildersvak ingerold. Ik heb een opleiding signmaking gedaan, voor het beletteren van auto’s, etc., maar daarin was te weinig werk in de crisistijd. Op een gegeven moment was ik er al zolang uit, dat ik besloot om een zij-instroomtraject via de gemeente Tilburg te volgen. Zo kwam ik bij Coppens Schilderwerken terecht. Hier krijg ik de kans om het vak te leren. Joost en Sander letten erop dat ik niet zomaar werk krijg en dat ik goed begeleid wordt. Ik werk met ervaren collega’s samen, waarvan ik in een jaar tijd al zoveel geleerd heb.

 

Ze luisteren hier echt naar je. Ik gaf aan dat ik onderhoud leuk vind om te doen en dat mag ik nu ook blijven doen. Ook vind ik ze erg meelevend. Als er iets is, kun je er altijd terecht. Dat is niet vanzelfsprekend bij veel werkgevers. Ik bof om hier te mogen werken!”

Marcha van der Waals (Augustus 2019)

PSO-keurmerk trede 2

Coppens Schilderwerken is in het bezit van het PSO-keurmerk trede 2. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een kwaliteitskeurmerk van TNO. Het maakt zichtbaar in welke mate een bedrijf bijdraagt aan werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.